Lag totalt
Tilreisende lag
Norges største innebandyturnering søker alltid nye samarbeidspartnere for å utvikle turneringen enda noen hakk. Vi gleder oss til å høre fra dere.
Kontakt ossVi vet det har vært vanskelig å planlegge reiser grunnet uforutsigbarhet knyttet til korona. Likevel kom det hele 32 tilreisende lag til turneringen dette året. Det er meget imponerende! Foruten alle lokale lag deltok lag fra Bergen, Karmøy, Kristiansand, Oslo, Trondheim, Ski og Egersund på årets turnering. I tillegg kom det dommere reisende fra Rakkestad, Torp, Arendal, Kristiansand, Fredrikstad, Engelsviken og Helleland. Utviklingsavdelingen stilte også sterkt opp med tilreisende fra Tromsø, Trondheim, Bergen, Oslo, Volda og Sarpsborg. Totalt sett har folk fra hele landet deltatt og medvirket til å gjøre turneringen til en suksess.
- Administrasjonen, Sørvest Bandyregion -
Stavanger Open begynte i det små og ble i 30. april til 1. mai 2022 avholdt for 10. gang. Etter 2 avlyste år grunnet pandemi, var det med glede å endelig kunne ønske velkommen til Stavanger Open. Stavanger kommune legger svært godt til rette for idrett og Forum-området er et helt fantastisk området for store idrettsarrangementer. Vi synes det er helt fantastisk at turneringen er like stor som før pandemien. Vi fryktet at 2 år med nedstengt idrett ville gjøre turneringen mindre, men vi må bare ta av oss hatten for hvordan klubbene har klart seg gjennom 2 vanskelige år. Dermed kunne Stavanger Open befestet sin posisjon som Norges største innebandyturnering.
Les videre for å se turneringen oppsummert i nøkkeltall, og les hvordan det gikk i alle klassene.
Deltagere
Personer innom hallene
Dommere
Dugnadstimer
Hotellkjedene har innsett at de ikke ene og alene kan basere seg på oljenæringen. Idrettsarrangementer blir en viktigere og viktigere del av hotellkjedenes virksomhet.
Gjennom overnattinger, reiser, mat og drikke genererer Stavanger Open 1 500 000 kr til regionens næringsliv.
Det legges ned svært mange timer med dugnad i forkant, under og etter Stavanger Open. Regnet om til antall kroner bidrar Stavanger Open med omlag 1 million kroner i frivillig arbeid. Turneringen har bevisst valgt et prisnivå som er lavt og overskuddet er begrenset. Dermed kan vi si at alle de frivillige timene som legges ned i hovedsak tilfaller næringslivet i regionen som kun sitter igjen med inntekter og ikke har utgifter.
Det er ikke mange idrettsarrangement i regionen som har like mange besøkende som Stavanger Open. Dette er en glimrende plass for å eksponere bedrifter.
Stavanger Open samler hele innebandyfamilien under samme tak. Her er en unik mulighet til å se og bli sett av lag vanligvis ikke deler hall. På turneringen deltar lag i EL-Innebandy og Super-Innebandy. I tillegg er det spill på små baner for både Minirunde- og Venneliga-lag for begge kjønn. Det er også spill på ordinære store baner for Gutter 11, Gutter 13, Gutter 15, Gutter 19, Jenter 17, Kvinner senior og Menn senior. Dette er et stort høydepunkt for mange lag.
Turneringen er virkelig for alle. Alt fra de yngste på 5 år og den eldste 78 år er alle sammen inkludert i Stavanger Open.
Vi må også nevne at det ble arrangert treningscamp for super-lagene. Super-lagene og EL-Innebandylagene avsluttet med bankett i Forum Expo med karaoke, dans på diskoteket og middag. Det har blitt en tradisjon at det settes ekstra stas på våre flotte Super-spillere og EL-innebandyspillere. Vi gleder oss allerede til neste fest!
Våre samarbeidspartnere er helt nødvendige for Stavanger Open og vi setter umåtelig pris på alle som bidrar. Les mer om alle som er med å lage Stavanger Open til Norges største innebandyfest.
Uten dommere blir det ikke kamper. Så enkelt er det. Les mer om våre dommerhelter her.
Hele dette fantastiske crewet med magiske bidrag under årets turnering. Vi håper å få se dere også neste år!
Det er svært mange frivillige som bidrar under turneringen. I tillegg har vi to arrangørklubber som virkelig er blitt proffe og har stålkontroll. Les mer om disse fantastiske menneskene.
Innebandy er Norges 3. største idrett målt i aktive utøvere og har faktiskt flere lisenser enn alle skiidrettene til sammen. Det er kun fotball og håndball som er større enn innebandy i Norge.
Minirunden ble spilt søndag 1. mai og idrettsgleden lyste opp hele hallen.
Vi elsker super-innebandy. Her opplever vi ekte idrettsgleder og det er nettopp det idrett handler om.
EL-innebandy spilles i elektriske rullestoler og vi hadde med lag fra hele landet. Dette var gøy!
Nok en gang ble det arrangert trenings-camp for Super-spillere.
Super-festen har også blitt en tradisjon. Les om festen her.
Verdens første innebandyklubb ble stiftet i Sverige i 1979. Innebandy i Norge har på få år vokst seg forbi alle utenom 2 idretter i Norge. Selv uten markedsføringen mange idretter får i media, har innebandy hatt en eventyrlig vekst. Vi må takke våre fantastiske klubber for alt arbeidet som gjøres.
9 lag stilte i denne klassen og her er alle vinnere.
Dette var turneringens største klasse med resultatføring. Her var det 23 lag som kjempet om å løfte pokalen.
I G15 var det totalt 11 lag som skulle kjempe om å løfte pokalen.
Omlag 200 000 personer spiller innebandy ukentlig i Norge. Dette gjør innebandy til en av Norges absolutt største folkeidretter og overgår det aller meste av idretter som vises på TV-skjermer.
Sandnes og Søreide barket sammen i 3 tøffe oppgjør. Les hvordan det gikk.
I J15-17 var det Søreide IL, Stavanger IBK, Stavanger Hockey og Hommersåk IBK som skulle gjøre opp om seieren.
En thriller av et puljespill og en spennende finalen. Les hvordan det gikk.
VM-finalen i Praha 2018 i innebandy ble spilt foran 16 275 tilskuere. Det er flere tilskuere enn noen andre idretter trekker på innendørsidretter i hele Europa.
11 lag stilte opp i denne klassen. Dette året kom det også ett vennelag helt fra Trondheim.
Lag fra Stavanger, Jørpeland, Bergen, Trondheim, Klepp og Nittedal var påmeldt og klare for å kjempe om pokalen. Les mer om hvordan det gikk.
Foruten lokale lag, deltok også Djerv og Ny-Krohnborg fra Bergen. Les hvordan det gikk i turneringen.
Verdens hardeste innebandyskudd er målt til omlag 205 km/t. Det er 22 km/t hardere enn verdens hardeste skudd i fotball og omlag 100 km/t raskere enn det skytes i håndball.
Vil du begynne med innebandy. Vi hjelper deg!
Vi legger ut masse bilder fra turneringen på Sørvest Bandyregion og Stavanger Open sin Facebook-side. Ta gjerne en titt og se om du finner bilder av deg. Tag, like, del eller oppdater profilbildet om du føler for det.
Datoen for Stavanger Open 2023 er allerede satt.