VI ER STAVANGER OPEN, INNEBANDY, IDRETTSGLEDE

Fantastiske 148 lag! Oppsummering fra Stavanger Open 2017 leser du her.

Norges største innebandyturnering ble spilt 22.-23. april 2017.

Les oppsummeringen her.

148

Antall lag

1450

Antall deltagere

4200

Personer i hallene


28

Antall tilreisende lag

1710

Antall dugnadstimer

1,3 MILL

Kroner til næringslivet

Tusen takk

Det er så mange vi vil takke for at årets største innebandyfest ble en suksess. Først av alt vil vi takk Brodd IBK og Stavanger IBK. Jobben klubbene legger ned under selve arrangementet og ikke minst alt arbeidet som er lagt ned i forkant av turneringen er svært imponerende. Dere fortjener all ære. Det er Norges største innebandyturnering dere nettopp har arrangert! Må også nevne våre to kiosker som ble meget poplulære under turneringen. Det krever mye å forberede kiosk i denne skalaen. Imponerende arbeid!
Vi må selvsagt takke dommerne som har stått på hele helgen for at alle skal kunne spille kamper. Ikke alle vet hvilken prestasjon det er å dømme så mange kamper som dommerne våre har gjort. Prøv selv - så kjenner dere at dette er en pågjenning for både hode og bein. Bra jobba!
Vi ønsker også å takke Salming for at dere tok turen helt fra Østfold og satte opp den fineste salgsboden som noensinne er sett her i sørvest. Sjekk også ut Sportshoppen.no, Salming sin egen nettbutikk.
Vi vil også takke Malerbua Utleie for alt utstyret dere hjalp oss med. Dere gjorde vår dag utrolig mye lettere.
Og tilslutt må vi takke alle lagene som var med. Utrolig kjekt at så mange ønsker å stille på vår turnering. Tusen takk til alle lokale lag og alle lag som reiser helt til Stavanger for å være med på festen. Håper vi ser dere også neste år. Hold gjerne av datoen allerede nå. Stavanger Open 2018 er allerede booket inn i samme hallene 28.-29. april 2018.

Det var mye å tenke på i forberedelsene, men for en god følelse når alt gikk bra. Må også si at alle smilene og de gode tilbakemelding motiverer oss til å lage en fantastisk turnering også neste år.

Turneringsgeneralene, Brodd IBK og Stavanger IBK

Dommere

Tusen takk til alle dommerne som har bidratt til å gjøre turneringen mulig. Vi har vært så heldige å få med oss dommere fra helt fra Bergen til Arendal. Dommerne har virkelig stått på og vi skjønner godt at det er mange trøtte dommerbein etter turneringen.

Nesten alle lagene behandler oss med respekt og unnlater å kjefte. Håper vi neste år kan si alle lag, istedet for nesten alle.

Dommer, Stavanger Open

EL-Innebandy

EL-Innebandy mønstert lag fra Sola, Bergen og Karmøy. EL-Innebandyspillerne har blitt veldig flinke og det kunne vi se igjen i godt taktisk forsvarsspill. Meget engasjerte tilskuere gjorde EL-Innebandykampene til en fest.
Tilslutt var det laget fra Bergen, Alvidra, som kunne løfte pokalen etter seier i finalen over Åkra.

EL-Innebandy er en utrolig krevende sport, så hva disse spillerne får til er meget imponerende.

Jørn Hansen, Utviklingskonsulent Sørvest Bandyregion

Super-Innebandy

Super-Innebandy var med for første gang i Stavanger Open. Vi var så heldige å få med gjengen fra Kampen IBK og gullvinnerne fra Special Olympics, Karmøy IBK. Totalt var det med 5 lag og det var tilslutt Karmøy som kunne løfte pokalen.
Vi takker for super innsats og er veldig glad for at alle som stilte opp. Håper vi ses igjen neste år.

Jeg er utrolig stolt av gjengen som spilte. Makan til idrettsglede har jeg ikke sett før.

Andreas Hagen, Trener Kampen IBK

Minirunde

Minirunder er alltid en fest, men det er ekstra stas under Stavanger Open. Det som kanskje er aller best med minirunde under denne turneringen, er at de som vanligvis ikke er på minirunder, får se hvor utrolig stort innebandymiljøet er blitt blant de yngste. Da mange "de gamgle" spillerne startet med innebandy, fantes det ikke innebandyspillere. Minirundene startet da dagens litt yngre seniorspillerne var små, men da bare med 4 lag. Under Stavanger Open var det med hele 77 lag. Dette lover bra for rekrutteringene i årene som kommer!

Når det er minirunde stråler mine unger opp. Dette er det kjekkeste de vet!

Mamma, Ivrig engasjert hjelpetrener

Gutter 12

Gutter 12 mønstret lag fra Stavanger, Sandnes, Jørpeland, Bergen og Karmøy. I denne klassen var det ikke sluttspill, grunnet barneidrettsbestemmelser. Fremtidens innebandyspillere leverte innebandy på høyt nivå og det var kjekt og se at det gror godt i våre yngre klasser.

Dette var kjekt! Vi kommer garantert igjen.

Roy, Stavanger IBK

Jenter 13-19

Jenter 13-19 spilte kampene sine i Expo på søndagen. Her var det lag med fra Bergen, Lye, Stavanger og Karmøy. Det er lett å se at jenteinnebandy er på vei opp og frem. Spillet har hevet seg mange nivå siden oppstarten, men kjekkeste av alt er det å se gleden over å spille innebandy.
Etter flere spennende gruppekamper skulle det avgjøres alt avgjøres i finalen mellom Lye og Stavanger. En spennende finale ble tilslutt vunnet av Lye.

Jeg er så stolt av jentene mine. De er en utrolig fin gjeng å være trener for.

Cecilia, Trener Lye Jenter

Gutter 14

Klassen for Gutter 14 hadde med lag fra Stavanger, Sandnes, Bergen og Karmøy. Her fikk vi også en meget spennende straffekonkurranse i den ene semifinalen, der Sunde slo Øyane. Den andre semifinalen stod mellom Sandnes og Kolnes. I finalen vant Sandnes mot Sunde.

Dette var en kjempeopplevelse for laget vårt.

Anne Kristin, Søreide

Gutter 16

Klassen for Gutter 16 hadde med lag fra Stavanger, Sandnes, Bergen og Gjesdal. I finalen stod det mellom Islanders og Stavanger IBK. Kampen måtte tilslutt avgjøres på straffekonkurranse og da var det Stavanger IBK som trakk det lengste strået.

Finalen satte de verste grøsserne til Hitchcook i skyggen.

Nærvøs mamma, Tilskuer

Venneliga herrer

Venneliga herrer mønstret 13 lag og dette var klassen for trimgjenger, mosjonister og gymsalgjenger. Her fikk vi også besøk av et lag helt fra Oslo. I finalen vant Team Haukali over Harestad bygg. Finalen var meget spennende og måtte tilslutt avgjøres på straffer.

Endelig klarte vi det! Dette gulllet har vi jaktet på lenge. Dette var mye større enn da min sønn ble født.

Eirik Haukali, Team Haukali

Venneliga damer

Venneliga damer mønstret 8 lag og dette var klassen for trimgjenger, mosjonister og gymsalgjenger. Her var det med lag fra Stavanger, Sandnes, Sola og Karmøy. Partybandy gjengen møtte Kolnes i finalen og der kronet Partybandy gjengen dagen med festinnebandy og gull.

Jeg er så stolt av damene. De var utrolig flinke i dag.

Karianne, Partybandy gjengen

Senior damer

I Senior damer var det med lag fra Bergen, Stavanger, Jørpeland og Lye. Denne klassen blir alltid jevn og det var knyttet stor spenning til om lagene fra Rogaland kunne ta opp kampen mot Djerv.
To av de kanskje sterkeste utfordrerne til Djerv (Lye og Stavanger) tok seg aldri til finalen. Djerv kom oppskriftsmessig til finalen og møtte Sunde som tok en nesten sensasjonell finaleplass. I finalen ble Djerv for sterke, og nok en gang tok gullet turen til Bergen.

For en gjeng!. Utrolig hvor bra laget vårt presterer under press.

Alexandra, Fungerende målvakt Djerv

Senior herrer

I det som av mange regnes som turneringens formel 1 klasse, Senior herrer, hadde vi med lag helt fra Kristiansand til Bergen. Sandnes kom fra en sterk sesong i eliteserien og måtte finne seg i å være soleklare favoritter.
Men Stavanger Open er alltid åpen. Her tildeles det straffer for å jevne ut nivåforskjeller, så her kan alt skje. Det var nok turneringens to beste lag som kom til finalen. Djerv har vært suverene i Hordaland og Sandnes suverene i Rogaland. Djerv klarte ikke å sette straffene i mål bak svært solide juniormålvakter fra Sandnes og da ble det litt for tøft. Sandnes kunne tilslutt løfte pokalen etter seier 4-0.

Jag var jettenærvøs innom finalan, men skitbra spel sikrat oss gull.

Pelle, Sandnes IBK